Workshops website usability

Op 14 augustus 2011, in Usability Workshops, door admin

Er worden op steeds meer plaatsen workshops website usability gegeven. Dit is heel interessant vanwege het feit dat u op die manier zelf meer kunt leren over dit vakgebied, om het vervolgens in de praktijk toe te gaan passen. Zo krijgt u de verschillende aspecten ervan uitgelegd door een professional, die hier een uitgebreide ervaring mee heeft. De workshops website usability kunnen u op die manier uitstekend helpen om uw eigen website beter in te richten, of dit nu een grote webwinkel of een informatieve website is.

Het doel

Het doel van de workshops website usability is het verhogen van het aantal conversies. Door meer te leren over de manier waarop u uw website het best in kunt richten komt u tot een inzicht waarmee u w eigen website kunt verbeteren. Op die manier kunt u het bezoekers bijvoorbeeld makkelijker maken om een product uit uw webshop ook daadwerkelijk aan te kopen, of informatie aan te vragen na te hebben gelezen over een bepaalde dienst. Zo kunnen de workshops website usability ervoor zorgen dat het succes van uw website groter wordt en de omzet uiteindelijk stijgt.

Zijn de workshops geschikt voor mij?

De workshops website usability zijn geschikt voor twee verschillende groepen. Zo kunt u allereerst geïnteresseerd zijn in dit onderwerp om er vervolgens zelf mee aan de slag te gaan. Of u nu een kleine, of juist heel grote website heeft, het verbeteren van de inrichting en het ontwerp is altijd interessant. Daarnaast kunt u gebruik maken van de workshops website usability wanneer u de werkzaamheden uiteindelijk toch uit wilt gaan besteden. Op die manier leert u namelijk meer over de basisbeginselen. Zo kunt u beter duidelijk maken waar u naar op zoek bent en op welke manier u de website uiteindelijk wilt gaan verbeteren.

Workshops website usability: inhoud

Tijdens de workshops website usaibilty wordt er doorgaans gesproken over een analyse van de beschikbare statistieken, maar bijvoorbeeld ook de usability testen die u uit kunt laten voeren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan bijvoorbeeld de toegankelijkheid van uw website voor mensen met een beperking en wordt er natuurlijk gekeken naar de algemene richtlijnen. Zo ontstaat er een totaalbeeld van website usability en krijgt u als het ware een grondige introductie in dit onderwerp. Aan de hand van de informatie uit de workshops website usability kunt u vervolgens zelf uw website gaan verbeteren, of dit met een gerust hart uitbesteden.