Website usability tools

Op 1 september 2011, in Usability Tools, door admin

Er bestaan verschillende website usability tools die u kunnen helpen bij het beoordelen en verbeteren van uw website. De tools vallen onder te verdelen in vier verschillende categorieën, waardoor u voor een uitgebreide beoordeling van uw website kunt zorgen.

Website usability tools: snelheid

Allereerst zit er bij de verschillende website usability tools een tool om de snelheid van uw website te beoordelen. Aan de hand van de Web Page Analyzer kunt u inzicht krijgen in de snelheid waarmee de pagina laadt. Dit is een van de meest belangrijke aspecten binnen de website usability. Binnen de verschillende website usability tools is dit dan ook een onmisbare factor, die u een behoorlijke stap verder kan helpen.

Website usability tools: browsers

Daarnaast kijkt een van de verschillende website usability tools naar de manier waarop uw website er in andere browsers uit ziet. Zo is het namelijk prettig wanneer deze goed tevoorschijn komt in uw eigen browser, maar kunnen uw gebruikers gebruik maken van een aantal andere varianten. Door gebruik te maken van een van de verschillende website usability tools die kijkt naar de manier waarop de verschillende browsers hiermee omgaan zorgt u voor een brede toegankelijkheid, waardoor veel mensen uw website op de gewenste manier op kunnen roepen. U kunt gebruik maken van Browsershots om er zeker van te zijn dat er geen vervelende vervormingen op zullen treden.

Landingspagina’s optimalisatie

Binnen de verschillende website usability tools kunt u bovendien gebruik maken van Fivesecondtest, om uw landingspagina te testen. Op een dergelijke pagina dienen uw bezoekers binnen enkele seconden zeker te zijn van het doel van de pagina en de inhoud te kunnen beoordelen. Aan de hand van vragen in deze test wordt hier naar gekeken. Zo kan deze van de verschillende website usability tools zorgen voor een optimalisatie van uw landingspagina.

Website usability tools: activiteit

Tenslotte zitten er binnen de verschillende website usability tools twee tools die kijken naar de activiteiten van uw bezoekers. Het gaat hier om Clicktale en Crazyegg, die beiden in staat zijn u meer inzicht te bieden in de activiteiten van internetgebruikers op uw website. Zo kunnen deze twee van de verschillende website usability tools ervoor zorgen dat u eventuele knelpunten herkent.

Wilt u uw eigen tools promoten op Drempelsweg.nl? Vul dan het contact formulier in!